Wednesday, December 09, 2015

Piha & Muriwai

Piha és Muriwai Beach-et a munkahelyen ajánlották, hogy tökéletes egy szabadnap eltöltésére. Mindkettő keleti part, így sötét homokos vadabb partképre számítottunk, nem is nagyon készültünk fürdőruhával. Elég húzós volt az első teljes munkahét, így nem is jött rosszul, hogy mindössze 40 percnyire volt az első megálló a lakástól, tudtuk, hogy ez a nap nem a hatalmas túrákról fog szólniJ.



Piha híres szörfös strand, ahol a Lion Rock uralja a tengerpart látképét. A városból kiérve már csak 20 percnyi út állt előttünk, szóval minden Aucklandi lakónak igazán elérhető helyen van. Bármennyire is lélegzetelállító egy fehér homokos tengerpart a türkiz vízzel, valahogy ennek a fekete homokos, durva sziklás látképnek is nagyon nagy varázsa van. Nem sokan szörföztek, de nem is tűntek olyannak a hullámok. Kis kutató munkával kiderítettük, hogy Piha városából indul a Kitekite gyalogösvény, ami 20 perces, nem megerőltető túrával egy gyönyörű vízeséshez vezet. Bármennyire is fáradtak voltunk, nem hagyhattuk ki ezt az utat, és abszolút megérte. Már az erdőben vezető ösvény is különleges élmény, egészen olyan mintha egy érintetlen őserdőben sétálnánk, pedig 5 percnyire város, 10 percnyire tenger van. A Kitekite vízesést már messziről lehet látni, így az utolsó pár perc már nagy izgalomban telik. A viszonylag keskeny, de hosszú, több szakaszos vízesés egy kicsi tavacskába zúdul bele, aminek tiszta vízében akár fürödni is lehet, ha az ember vágyik a 15fokos vízreJ. Mi inkább megpihentünk egy kövön, és miközben élveztük a látványt, Gergő észrevett a vízben egy elég nagy angolnát. Nagyon kis érdeklődő volt, tetszett neki a GoPro, többször is megközelítette a vízbenJ.

Pihából egy órás látványos szerpentin vezetett Muriwai Beach-hez, ami a szörfösök mellett egy hatalmas madárkolóniáról híres. A gannet madarak minden nyáron itt gyűlnek össze párjukkal, hogy kikeltsék az új tojásokat. Elképesztően sok madár ül, egymástól nagyon pontos távolságban, ugyanabba az irányba. Nagyon érdekes látvány, és sok pici, még pihés madarat is láttunk.

Innen már csak hazafelé vettük az irányt, de útközben nagyon sok borászatot láttunk, többek között az otthon is ismert Matua-t, aminek nagyon-nagyon szimpatikus volt a terasza, így megbeszéltük, hogy kell a környéken tartanunk egy borkóstolós napot. J

Mégtöbb kép:


Piha messziről

apály fekete homokon


beach access

Kitekite track




barátkozás az angolnával :-)



itt tyukok bármelyik úton szembe jöhetnek az emberrel... :-)

Muriwai - Gannet Colony



Muriwai Beach




No comments:

Post a Comment